Ulei de cânepă

ulei de canepa beneficii utilizariUleiul de cânepă este un ulei vegetal extras din cânepa  industrială, planta cultivată special pentru producția acestui ulei și care are un minimum de substanțe psihoactive asociate genului. Acesta nu are proprietăți psihoactive.

Cel mai bun ulei de cânepă se produce Din semințe, deși întreaga plantă poate fi presată. Presat la rece si nerafinat, uleiul are o aromă bogată, de nuci și o nuanță verde. După ce este rafinat, devine incolor, iar aroma este destul de redusă. Există o serie de utilizări ale uleiului și o varietate de formate de ambalare ca rezultat.

Uleiul de cânepă nerafinat nu are o durată mare de conservare. Acesta devine rapid rânced, cu excepția cazului în care este depozitat în recipiente închise într-un mediu refrigerat. Oamenii care îl folosesc pe cel nerafinat îl cumpără, în general, în cantități mici, astfel încât să nu se râncezeasca. Cel rafinat este mult mai stabil, deși multe dintre beneficiile uleiului nu sunt prezente după rafinare.



Beneficii ale uleiului de cânepă

Uleiul de cânepă are beneficii pentru sănătate atât în produsele sale, precum și în formele sale brute, când este folosit pentru a oferi mai mulți aminoacizi esențiali pentru organism. În cazul în care organismul este lipsit de oricare dintre acești aminoacizi apar probleme serioase, cum ar fi mutații genetice și a cancer. Cu uleiul de cânepă se poate vindeca cancerul, cu aminoacizi esențiali și non-esențiali care sunt prezenți în el și atunci când este utilizat în mod regulat de către pacienții cu cancer, există șanse de vindecare.

Beneficii pentru piele

Uleiul de cânepă conține un număr de acizi grași, care sunt foarte sănătoși pentru piele. Acești acizi grași hrănesc și hidratează pielea în mod corect și cu o cantitate suficientă. Există mai multe produse ale pielii, cum ar fi creme de față și creme de corp care il au ca ingredient principal. Acest lucru se datorează faptului că este pe bază de plante și nu are aproape deloc efecte secundare. Un masaj pe piele realizat cu ulei de cânepă va da o piele sănătoasă și luminoasă, care va părea întinerită pe loc. Utilizand in mod curent produse care contin ulei de cânepă pentru îngrijirea pielii in mod natural, acestea vor acționa ca un efect anti-îmbătrânire. Uleiul de cânepă previne afecțiuni ale pielii cum ar fi psoriazis, eczeme, acnee și ten uscat.

Ulei de cânepă pentru păr

Multe produse de păr pe bază de plante, cum ar fi șampoane, uleiuri de păr, balsamuri etc, conțin ulei de cânepă. La fel ca și îngrijirea pielii, masajele cu produse uleioase de cânepă pot îmbunătăți circulația sângelui în cap și creier. Spălarea părului cu astfel de șampoane și balsamuri pot îngroșa textura parului și păstrează scalpul fără matreață. Astfel, uleiul de cânepă este benefic pentru îngrijirea părului. Pierderea părului este si ea redusă prin utilizarea lui iar infecțiile și alte probleme ale scalpului sunt ținute la distanță.

Acid alfa-linolenic

Uleiul de cânepă este o sursă bogată de acid alfa-linolenic. Acidul alfa-linolenic este un acid gras omega-3, care este esențial pentru funcționarea corespunzătoare a organelor. Este similar cu acizii grași omega-3 din uleiul de pește și poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă, artrită și depresie. Acesta poate ajuta, de asemenea, la reducerea colesterolului, lipoproteinelor de joasă densitate, colesterolul „rau“, care blochează arterele.

Super-acizi grași polinesaturați

De asemenea, uleiul de cânepă este bogat în super-acizi grași polinesaturați, în special acidul gamma-linolenic și acidul stearidonic. Cu toate că aceștia nu sunt acizi grași esențiali, ei pot ajuta la reducerea simptomelor de dermatita atopică și alte afecțiuni ale pielii. Cantitatea acestor acizi grași esențiali nu variază în funcție de calitatea plantei de cânepă.

Conținutul de proteine

Uleiul de cânepă este format din proteină de înaltă calitate, care furnizează aminoacizi în raporturi similare cu proteinele ​​din carne și ouă. Structura proteinelor le face ușor de digerat. Comparativ cu alte uleiuri, cel de cânepă furnizează proteine ​​și aminoacizi necesare organismului, fără a adăuga calorii inutile.

Utilizari ale uleiului de cânepă

Uleiul de cânepă este utilizat de multi producatori de cosmetice, in loc de petrol. Acesta este pe baza de plante si poate fi folosit în multe probleme de sănătate, fie ca un ameliator de durere, fie chiar ca tratament.

  • Deoarece este natural, este folosit ca un ulei hidratant care poate fi aplicat după un duș sau o baie. Când masați corpul cu el, hrănește pielea și crește circulația sângelui.
  • Uleiul de cânepă este utilizat și la gătit, deși nu este potrivit pentru gătit la temperatură mare. Adăugarea lui la produse alimentare dă un gust ușor de alune, iar acesta poate folosit in  salată în cazul în care nu mai aveți ulei de măsline.
  • Altă aplicație a uleiului de cânepă este utilizarea sa ca biodiesel în același mod ca și alte uleiuri vegetale. Acesta este un înlocuitor sigur pentru petrol, deoarece este non-toxic și nu dăunează mediului înconjurător.
  • Aproape toate formele de materiale plastice pot fi realizate prin folosirearea uleiului de cânepă în loc de petrol ca bază. Cele din petrol, eliberează substanțe chimice nocive când se descompun, pe cand celelalte, nu.
  • Uleiul de cânepă poate fi, de asemenea, folosit în producția de vopsele, deoarece nu produce emisii nocive și are emisii foarte scăzute fata de vopselele de petrol utilizate în prezent.

Dozarea uleiului de cânepă

Se recomandă ca doza zilnică de ulei de cânepă sa fie 14-28 ml (1 – 2 linguri). Această doza oferă între 8 și 16 grame de Omega 6 și între 3 și 6 grame de Omega 3.

Efecte secundare

Uleiul de cânepă poate fi utilizat pentru tratamentul de boli minore de sănătate și ca supliment alimentar pentru promovarea stării generale de sănătate bună. Este considerat unul dintre suplimentele naturale cele mai utile pentru organism, datorită capacității sale de a furniza acizi grași esențiali pentru oameni, pe care nu este posibil să ii producă pe cont propriu. Cu toate acestea, ar trebui să fiți, de asemenea, conștienți de posibilele efecte secundare asociate cu uleiul de cânepă. Ca atare, asigurați-vă că discutați cu un profesionist medical pentru mai multe informații cu privire la efectele date.

Peroxizi

Evitați utilizarea de ulei de cânepă pentru prăjit. Ar trebui să fie folosit doar în preparate reci și calde, dar nu fierbinți. La căldură grasimile polinesaturate se transformă în peroxizi dăunători. Utilizați-l ca o aromă-potențatoare în multe rețete. Nu il folositi ca un substitut pentru uleiuri de prăjit. Păstrați sticlele bine închise după deschidere și depozitați-le în frigider sau congelator.

Ca orice supliment alimentar, uleiul de cânepă poate avea efecte secundare, el provoca reacții adverse minore în sistemul digestiv, cum ar fi diaree sau crampe abdominale. Se recomandă ca persoanele cu antecedente de tulburări digestive sau mișcări intestinale neregulate să nu utilizeze suplimente care il contin.

Efecte asupra sângelui

Un alt efect secundar comun este faptul că uleiul de cânepă poate provoca utilizatorilor de suplimente implicații în sistemul cardiac si fluxul sanguin. Unele cercetări arata ca produsele care il au ca baza pot afecta proprietățile trombocitelor. Pacienții care sunt tratați pentru un deficit de coagulare a sângelui sau a altor afecțiuni medicale cardiace, sunt sfătuiți să evite suplimentele de ulei de cânepă de orice fel, din cauza unor posibile complicații.

In plus fata de ulei de cânepă, in magazinul nostru avem:

Un leac miraculos, uleiul esential de lavanda aduce multe beneficii sanatatii, se foloseste aplicat topic sau la inhalatii, in aromaterapie, insa nu trebuie niciodata ingerat.

Ulei de lavanda

Probabil cel mai recunoscut şi răspândit ulei esenţial datorită multiplelor virtuți pe care le are, este utilizat prentru atenuarea problemelor cutanate.

Acestea sunt principalele beneficii asociate consumului de ulei de cocos virgin ce au fost confirmate prin studii stiintifice.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este unul dintre putinele alimente care pot fi considerate „ Superfood“.