Beneficii ulei de cocos: De ce sa-l utilizezi!

ulei de cocos

Uleiul de cocos este folosit pe scara larga in tarile tropicale, acestea avand o productie buna. Peste 1.500 de studii sustin si dovedesc ca este unul dintre cele mai sanatoase de pe intreaga planeta.

Are proprietati si intrebuintari pe care multi dintre noi nu le realizeaza. Cercetarile au descoperit, in cele din urma, secretele uimitoare pe care nimeni nu le poate contesta ale nucii de cocos şi anume grasimi sanatoase numite acizi graşi cu lanţ mediu, niste grasimi unice.

Cele mai multe dintre grasimile pe care le consumam iau mai mult timp pentru a se digera, dar cele care se gasesc în acest ulei ofera sursa perfecta de energie. Acestea se transforma in energie printr-un proces de 3 pasi, in comparatie cu alte grasimi consumate care se transforma printr-un proces de 26 pasi.

Utilizari pentru sanatate ale uleiului sunt nenumarate si includ ingrijirea a pielii, ingrijirea parului, mentinerea nivelului de colesterol, pierderea in greutate, reglarea metabolismului, tratarea problemelor de fermentatie, imbunatatind digestia si cresterea imunitatii împotriva unei serii de infectii si boli.

Uleiul de cocos ajuta in boli renale, boli de inima, in hipertensiune, diabet si chiar cancer, datorita proprietatilor acidului lauric, capric si caprilic si anume antimicrobiene, antioxidante, antifungice, antibacteriene si calitati calmante.

Sa vedem cateva utilizari mai comune si care sunt beneficiile si modul al acestui ulei:La ce putem utiliza uleiul de cocos

Uleiul de cocos il putem utiliza pentru sanatate atat consumat intern, cat si in aplicatii externe. Proprietatile ale acestuia au fost studiate îndelung deci concluzia: poate fi extrem de sanatos pentru organism. Iata cateva dintre acestea:

  • Ulei de cocos pentru ingrijirea parului: Uleiul de cocos pentru ingrijirea parului este unul dintre cele mai bune substante nutritive naturale. Acesta ajuta parul sa creasca sanatos si confera parului o calitate stralucitoare. Este foarte eficient si ajuta in reducerea pierderii de proteine.
  • Ulei de cocos pentru ingrijirea pielii: Un masaj excelent cu ulei de cocos ajuta la ingrijirea pielii. Acesta actioneaza ca un hidratant eficient pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscata. Foloasele pentru piele sunt comparabile cu cele ale uleiului mineral.
  • Ulei de cocos pentru boli de inima: Exista o confuzie raspandita printre multi ca uleiul de cocos pentru boli de inima nu este bun deoarece contine multe grasimi saturate. De fapt, este benefic pentru inima. Contine acid lauric aproximativ 50%, ceea ce ajuta la prevenirea in mod activ a diverselor probleme cardiace cum ar fi nivele ridicate de colesterol si hipertensiune arteriala. Grasimile saturate prezente in acest ulei nu sunt daunatoare cum ar fi cele gasite in uleiurile vegetale. Nu ridica nivelele de LDL si reduce incidenta leziunilor si deteriorarea arterelor, asfel, ajutand la prevenirea arterosclerozei.
  • Pierdere in greutate: Uleiul de cocos este foarte util pentru pierderea in greutate. De asemenea, este usor de digerat si ajuta la functionarea sanatoasa a sistemului de tiroida si endocrin.
  • Imunitate: Uleiul de cocos este de asemenea bun pentru sistemul imunitar. Intareste sistemul imunitar deoarece contine lipide antimicrobiene, acid lauric, acid capric si acid caprilic, avand antibacteriene, antifungice si antivirale. Ajuta la lupta impotriva bacteriilor daunatoare, cum ar fi listeria monocytogenes, etc.
  • Digestie: S-a dovedit ca ajuta pentru imbunatatirea sistemului digestiv, deci utilizati ulei de cocos pentru a preveni diverse probleme de stomac si digestive.
  • Candida: Cocos a demonstrat ca poate preveni si chiar vindeca candida.

Alte utilizari: Uleiul de cocos este recomandat pentru urmatoarele: ficat, rinichi, pancreatita, stres, diabet, oase, dinti, HIV si cancer.
Stiati ca?…