Ulei de jojoba

ulei de jojoba utilizari beneficiiUleiul de jojoba este lichidul extras din sămânța plantei Simmondsia chinensis. Este numit ulei, dar este de fapt o ceară vegetală lichidă și a fost folosit în medicina populară pentru o serie de boli.

Amerindienii foloseau ulei de jojoba pentru tratarea rănilor și vânătăilor. Astăzi este frecvent utilizat pentru a trata acneea, psoriazis, arsuri solare și pielea crăpată. Este folosit și de persoanele care au calviție, deoarece încurajează regenerarea părului. Deoarece este un emolient, ceara de jojoba calmează pielea și desfundă foliculii de păr.

Uleiul de jojoba este unic fata de majoritatea altor uleiuri vegetale, deoarece seamănă cu sebumul, o substanță cerată produsă de glandele pielii, astfel încât poate acționa ca un balsam natural pentru piele. Acest ulei a înlocuit aproape grăsimile animale în fabricarea de loțiuni și creme de piele.

Uleiul de jojoba are un miros ușor de nuci și o culoare aurie clară în formă brută, dar uleiul rafinat este complet inodor, negând necesitatea oricăror agenți de parfumare atunci când este intrebuintat în scopuri cosmetice și de vindecare. În același timp, este un bun ulei de transport pentru mai multe uleiuri esențiale.

Mulți oameni știu despre jojoba că este un ulei purtător pentru uleiurile esențiale, cum ar fi la produse pentru piele și de păr, dar el este un produs hidratant eficient și vindecător pe cont propriu.

Utilizările uleiului de jojoba

Când achiziționați ulei de jojoba de la orice magazin, căutăți să aibă etichete cu branduri organice, astfel vă veți asigura că este pur și nu conține aditivi care pot irita pielea.

Sunt atât de multe moduri de a utiliza uleiul de jojoba, astfel încât nu trebuie să îți fie frică să experimentezi pe păr și piele, prin adăugarea câtorva picături din acest ingredient benefic la produsele tale. Iată câteva utilizări recomandate:

Hidratant facial

Se aplică patru până la șase picături dimineața și seara înainte de culcare.

Hidratant pentru păr

Se adaugă trei până la cinci picături la balsam sau se aplică una până la două picături pe părul umed după duș.

Eliminarea ridurilor

Utilizați una până la trei picături. Se aplică în zonele ridate, apoi masați într-o mișcare circulară până când este absorbit în piele.

Demachierea

Se adaugă trei până la cinci picături pe un tampon de vată sau pe un tampon demachiant și ștergeți machiajul.

Balsam de buze

Aplicați una sau două picături pe buze ori de câte ori este nevoie.

Lupta împotriva infecțiilor

Adăugați una până la trei picături de ulei pe zona infectată sau de două ori pe zi dacă este iritată.

Beneficii dovedite ale uleiului de jojoba

Hidratează pielea

Glandele sebacee sunt glande microscopice în piele care secretă ceva gras sau cerat numit sebum. Textura și utilizarea sebumului este foarte similară cu uleiul de jojoba, iar odată cu înaintarea în vârstă glandele noastre sebacee produc mai puțin sebum, motiv pentru care pielea și părul ne sunt uscate, ceea ce poate duce chiar la matreață sau senzația de mâncărime scalpului.

Un beneficiu al uleiului de jojoba este că joacă rolul de sebum și hidratează pielea și părul atunci când corpul nostru se oprește din a o face în mod natural. Pe de altă parte, prea mult sebum, ceea ce se întâmplă în timpul pubertății sau atunci când nivelurile de hormoni sunt ridicate, poate duce la tenul gras și acnee. Uleiul îndepartează depunerile lipicioase sau excesul de grăsime, acesta păstrează nivelul echilibrat. Este atât un puternic tratament natural pentru eczeme, cât și un remediu pentru acnee, plus că este potrivit și pentru alte probleme de  uscare a pielii.

Uleiul de jojoba este un emolient, ceea ce înseamnă că hidratează pielea și previne iritațiile sau zonele aspre. Pielea uscată este cauzată de o pierdere a apei în stratul superior al pielii. Jojoba acționează prin formarea unui strat uleios pe partea de sus a pielii, care captează apa în piele. Acesta funcționează pe față, gât, mâini, picioare și păr. Îl puteți folosi oriunde pe corp, deoarece este complet natural și nu conține substanțe chimice care conduc la o reacție alergică.

Elimină machiajul în siguranță

Este perfect sigur să utilizați uleiul de jojoba pe față. De fapt, este chiar bine pentru piele. În loc să folosiți pentru îndepărtarea machiajului produse care conțin substanțe chimice, uleiul este un instrument natural care îndepartează murdaria, machiajul și bacteriile de pe fată pe măsură ce-l folosiți. Este chiar sigur pentru curățarea machiajului ochilor și este hipoalergenic.

Previne tăieturile la bărbierit

Nu mai trebuie să utilizați crema de ras, textura ceroasă a uleiului de jojoba elimină pericolul incidentelor de ras, cum ar fi tăieturi și iritații. În plus, spre deosebire de unele creme de ras, care conțin substanțe chimice care astupă porii, uleiul este 100 la sută natural și promovează o piele sănătoasă. Încercați aplicarea uleiului de jojoba, înainte de bărbierit, astfel se creează o suprafață netedă pentru ras și apoi aplicați-l după bărbierit pentru a hidrata pielea și a vindeca repede tăieturile.

Promovează sănătatea pielii

Uleiul de jojoba este noncomedogenic, ceea ce înseamnă că nu blochează porii. Deși este un ulei și, de obicei, credem ca uleiul care stă pe pielea noastră este ceea ce cauzează erupțiile, acesta funcționează ca un protector și demachiant. Este bogat în iod, care luptă împotriva creșterii bacteriilor dăunătoare care duc la erupții. Antioxidanții prezenți în ulei calmează liniile fine, ridurile și încetinește în mod natural alte semne de îmbătrânire.

Rezultatele  cercetărilor au demonstrat că uleiul de jojoba accelerează închiderea rănilor și stimulează sinteza colagenului.

Promovează sănătatea părului

Uleiul de jojoba reface umiditatea și îmbunătăteste textura părului, tratează, scalpul uscat și vă scapă de matreață. Il puteți folosi pentru a adăuga strălucire și a înmuia părul. Aceasta este o opțiune mult mai bună fata de alte produse de păr utilizate pentru recondiționare, decât cele care sunt pline de substanțe chimice periculoase, care doar fac părul mai uscat și moale.

Pentru a descurca părul, se adaugă câteva picături de ulei pe perie sau direct pe păr – peria va trece prin el lin, eliminând pericolul de fire rupte.

Uleiul de jojoba a intrat recent în atenție pentru tratarea alopeciei, care este pierderea părului ca urmare a infecției fungice sau deteriorarea firului de păr și foliculi. Utilizarea aromaterapiei este demonstrata a fi eficientă în tratarea căderii parului. Masarea scalpului cu o combinație de mai multe uleiuri esențiale îmbunătățește creșterea părului. Uleiuri cum ar fi ulei de lavandă, ulei de rozmarin, ulei de cimbru și ulei esențial de lemn de cedru s-au dovedit a fi eficace.

Deoarece uleiurile esențiale pot provoca iritații ale pielii pentru unii oameni, amestecarea lor cu cel de jojoba este eficientă. Cercetările sugerează că adăugarea de trei până la șase picături de ulei esențial la o lingură de ulei de jojoba serveste ca un remediu pierderea părului, deoarece tratează foliculii de păr uscat. Prin restaurarea umidității, pielea capului este într-o stare mai sănătoasă si părul este mai probabil să crească.

Conține Vitamina E

Vitamina E joacă rolul unui antioxidant. Ea întăreste pereții capilarelor din piele și îmbunătățește umiditatea și elasticitatea, acționând ca un nutrient anti-îmbătrânire naturală în corpul tău. Studiile arată că vitamina E ajută la reducerea inflamației, atât în corp, cât și pe piele, ajutând la menținenerea sănătății și aspectului tineresc. Aceste proprietăți antioxidante sunt de asemenea utile atunci când sunt expuse la fumul de țigară sau la razele ultraviolete de la soare, protejarea împotriva cancerului de piele .

Atunci când se utilizează ulei de jojoba, care conține vitamina E, aceasta este absorbită de stratul de epidermă a pielii și poate fi folosită pentru a trata arsurile solare, una dintre principalele cauze ale cancerului de piele. Pentru că accelerează regenerarea celulelor, aceasta poate fi folosită pentru a trata cicatrici, acnee și riduri. Un alt beneficiu al vitaminei E este capacitatea sa de a ajuta la îngroșarea părului, datorită proprietăților sale antioxidante și de hidratare.

Conține complexul de vitamine B

Vitaminele B acționează ca antioxidanți și ajută organismul în lupta împotriva radicalilor liberi și deteriorării celulelor. Vitaminele B sunt foarte bune pentru piele și pentru menținerea echilibrului hormonal natural. Vitamina B5 (denumită acid pantotenic) ajută la tratarea reacțiilor cutanate la radioterapie și poate accelera vindecarea rănilor și a tăieturilor. Este cunoscută că poate întarzia apariția îmbătrânirii premature, cum ar fi ridurile și petele întunecate pe piele.

Datele colectate din studii recente sugerează că acidul pantotenic induce un efect de accelerare asupra procesului normal de vindecare datorită unor mecanisme care-l ajută la control. Acest beneficiu al vitaminei B5, pe care îl puteți obține prin utilizarea de ulei de jojoba, păstrează pielea fără infecție și bacterii, în timp ce încearcă să se vindece.

Combate fungi și infecții

Uleiul de jojoba are proprietăți antifungice și antiinflamatorii. Se poate trata ciuperca unghiei, picior de atlet si scapa de negi.

Efecte secundare posibile

Folosirea uleiului de jojoba este sigură pentru majoritatea oamenilor, atunci când este aplicat pe piele, chiar și pentru femeile care sunt gravide sau alăptează. Efectele secundare pot include o erupție cutanată și reacții alergice.

Nu este sigur să consumați jojoba pe cale orală, deoarece conține o substanță chimică numită acid erucic, ceea ce poate duce la deteriorarea inimii și alte efecte secundare grave. Opriți-vă la utilizarea uleiului de jojoba pentru uz topic extern și nu pentru consum.

In plus fata de ulei de jojoba, in magazinul nostru avem:

Uleiul esential de oregano ce provine din plante medicinale aromatice, folosite pentru aroma alimentelor, ofera utilizari practice pentru sanatate.

Ulei de oregano

Uleiul de oregano, distilat din florile şi frunzele plantei de Oregano, s-ar putea să fie unul dintre cele mai puternice antibiotice ale naturii.

Un leac miraculos, uleiul esential de lavanda aduce multe beneficii sanatatii, se foloseste aplicat topic sau la inhalatii, in aromaterapie, insa nu trebuie niciodata ingerat.

Ulei de lavanda

Probabil cel mai recunoscut şi răspândit ulei esenţial datorită multiplelor virtuți pe care le are, este utilizat prentru atenuarea problemelor cutanate…

Acestea sunt principalele beneficii asociate consumului de ulei de cocos virgin ce au fost confirmate prin studii stiintifice.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este foarte bun pentru gatit deoarece compozitia lui ramane neschimbata la temperaturi ridicate. Nu produce efecte nocive.