Ulei de măceșe

Ulei de măceșeUleiul de măceșe, cunoscut sub numele de ulei de semințe de măceșe, intră în competiție directă cu uleiul de nucă de cocos atunci când vine vorba de beneficiile sale pentru piele. Măceșul a fost un remediu folosit de vechii egipteni, mayiași și americanii nativi, datorită proprietăților uimitoare de vindecare.

Spre deosebire de uleiurile mai grele, care sunt utilizate în mod obișnuit pe față, cum ar fi jojoba și unt de shea, uleiul de măceșe se absoarbe cu ușurință. Se recomandă utilizarea acestuia ca o completare a loțiunilor și a cremelor, deoarece este antiinflamator și antioxidant și ajută la reducerea daunelor aduse de mediu și la calmarea pielii.

De ce este uleiul de măceşe atât de eficient?

Uleiul de măceşe provine din semințele unei varietăți specifice de trandafir sălbatic, Rosa moschata, din fructul lăsat în urmă după ce un trandafir a înflorit și i-au căzut petalele. Uleiul de măceşe este recoltat din semințele tufișurilor de trandafir crescute predominant în Chile și este plin de vitamine, antioxidanți și acizi grași esențiali cunoscuți pentru corectarea petelor întunecate și pentru hidratarea pielii uscate și iritate, reducând cicatricile și liniile fine.

Prin utilizarea unui proces de extracție prin presare la rece, uleiul este separat de pulpă și semințe. Pentru îngrijirea pielii faciale, uleiul de semințe de măceşe oferă mai multe beneficii atunci când este aplicat în exterior. Protejează pielea și mărește refacerea celulelor deoarece conține vitamina E, vitamina C, vitamina D și betacaroten, o formă de vitamină A, iar toți acești antioxidanți ajută la lupta împotriva radicalilor liberi.

Uleiul de măceşe are proprietăti de vindecare care se datorează structurii sale chimice. După cum am arătat, este bogat în acizi grași esențiali, în mod special acid oleic, palmitic, linoleic și acid gama linoleic. Uleiul de semințe de măceşe conține acizi grași polinesaturați (vitamina F), cunoscuți și ca acizi grași esențiali, iar atunci când sunt absorbiți prin piele acești acizi grași se transformă în prostaglandine, care sunt implicate în regenerarea membranei celulare și tisulare.

Regenerarea pieliipoate oferi beneficii anti-îmbătrânire. Este deosebit de bogat în vitamina C, una dintre cele mai bogate surse din plante pentru piele, motiv pentru care uleiul de semințe de măceşe este o alegere excelentă.

Beneficii ulei de măceşe

 1. Proprietăți anti-îmbătrânire

Uleiul de măceşe are beneficii semnificative împotriva îmbătrânirii. Super-ușor și non-gras, beneficiul anti-îmbătrânire provine de la antioxidanții săi și de la capacitatea uleiului de a pătrunde în straturi mai profunde ale pielii. Vitamina C și vitamina A, în special, stimulează producția de colagen. Deoarece vitamina A are molecule mici, permite o penetrare mai profundă în piele și îmbunătățește nivelul de umiditate al pielii, reducând astfel ridurile și liniile fine.

Pentru cei care caută să evite substanțele chimice și botoxul, uleiul de semințe de măceşe poate fi perfect datorită proprietăților sale de întinerire, a vitaminei C și a licopenului. Acestea îl recomandă ca o soluție mai sigură pentru a repara suprafața pielii și a restabili elasticitatea.

 1. Protecția împotriva vârstei

Razele UV ale soarelui pot deteriora pielea, având ca rezultat pete de vârstă și decolorare pe față. Antioxidanții găsiți în ulei de semințe de măceşe combat radicalii liberi care provoacă leziuni ale soarelui. Vitamina A, combinată cu acizii grași esențiali ai uleiului, poate îmbunătăți tonusul pielii, textura și pigmentarea.

În timp ce expunerea prea mult la soare poate reduce colagenul, vitamina C poate ajuta la contracararea acestor daune. Uleiul este profund hidratant și ajută la înlăturarea roșeței și a iritației. Aceste proprietăți fac ca uleiul de semințe de măceşe să fie un tratament posibil pentru rozacee.

 1. Ajută la eczeme și reduce cicatricile cauzate de acnee

Acizii grași esențiali găsiți în uleiul de semințe de macese pot ajuta la scăderea cicatricilor și la reducerea efectelor eczemei ​​prin promovarea regenerării pielii. Acizii grași esențiali sunt emolienți, îmbunătățesc flexibilitatea și permeabilitatea pielii și ajută la repararea pielii.

Vitamina A poate juca un rol și aici, deoarece are capacitatea de a îmbunătăți textura și tonusul pielii. De asemenea, acești acizi grași esențiali ajută la reducerea scalpului uscat și mâncărimii, cauzate adesea de substanțele chimice din cele mai multe șampoane achiziționate din magazin.

 1. Îmbunătățește sistemul imunitar

Deoarece uleiul de semințe de măceşe este una dintre cele mai bune surse de vitamina C, iar vitamina C ajută la tratarea infecțiilor și stimulează sistemul imunitar, rezultă că acesta este o opțiune excelentă pentru menținerea sistemului imunitar puternic. Pe lângă faptul că este un antioxidant, vitamina C este responsabilă pentru producerea colagenului în organism, un element important în structura oaselor și a mușchilor. De asemenea, vitamina C ajută la absorbția adecvată a fierului care produce celule roșii din sânge.

 1. Ajută la reducerea osteoartritei

Cercetarile susțin că ceaiul de semințe de măceşe este o opțiune excelentă pentru a ajuta la reducerea inflamației în organism. Oricine suferă de osteoartrită poate beneficia de o ameliorare consumând o ceașcă de ceai de măceşe în mod regulat.

Sfaturi privind utilizarea uleiului de măceşe

 • Uleiul de semințe de măceşe este delicat și poate deveni cu ușurință rânced, deci este important să aveți mare grijă de el. De multe ori, se adaugă vitamina E uleioasă pentru a îmbunătăți durata de păstrare. Păstrarea în frigider sau depozitarea într-o locație rece și întunecată poate ajuta la prevenirea râncezirii.
 • Deși este mai scump, uleiul de semințe de măceşe presat la rece este cel mai bun, deoarece nu a fost modificat de căldură și, prin urmare, păstrează mai mulți nutrienți.
 • Deoarece uleiul de semințe de măceşe se clasifică ca un ulei uscat, acesta se absoarbe rapid în piele. Puteți aplica uleiul direct pe față folosind mișcări blânde, de masaj sau îl puteți folosi în numeroasele rețete de îngrijire a pielii.
 • Este un ulei bun pentru a experimenta cu loțiuni preparate acasa, cum ar fi lotiune cu ulei de măceşe pentru fata și loțiune de corp.
 • Aplicarea uleiului de două ori pe zi poate avea mari beneficii, dar este important să rețineți că uleiul de semințe de măceşe nu protejează împotriva arsurilor solare.
 • Deşi poate preveni şi reduce cicatricile acneei, acesta nu ar trebui să fie aplicat direct pe acneea activă.
 • Dacă aveți pielea grasă, ar fi bine să încercați o zonă mai întâi pentru a vă asigura că produsul nu vă va înfunda porii, cauzând reacții nedorite.
 • Nu în ultimul rând, deoarece este un ulei uscat, ceea ce înseamnă că se absoarbe rapid fără a lăsa un reziduu de piele uleios, poate fi cel mai bun pentru a usca pielea la utilizatorii normali.

In plus fata de ulei de măceşe, in magazinul nostru avem: