Ulei de Neem

Ulei de neemUleiul de Neem este un ulei vegetal extras din fructele și semințele copacului Neem. Uleiul este de culoare deschisă până la maro închis, în funcție de metoda de procesare. Este foarte amar la gust, în principal din cauza trigliceridelor și a compușilor triterpenoizi. Este folosit în mai multe scopuri. Uleiul de Neem conține acizi grași, cum ar fi acidul oleic și acidul linoleic, care sunt benefici pentru piele. Beneficiile uleiului de neem sunt multe.

Uleiul derivat din semințe de Neem este tot mai uimitor! Este folosit ca ingredient principal în multe produse cosmetice pentru îngrijirea pielii și părului.

Dacă vă interesează frumusețea dvs., ar trebui să vă gândiți cu siguranță la folosirea uleiului de Neem.


Neem este un dar uimitor din natura! Oferă beneficii sănătoase și de frumusețe fără egal și dovedite din punct de vedere medical. Copacii Neem sunt indigeni în India și în alte părți ale Asiei și sunt cunoscuți ca Margosa Tree în limba engleză, iar termenul lor botanic este Azadirachta Indica. Neem este o plantă multifuncțională și datorită proprietăților sale medicinale excepționale de vindecare a bolilor, aceasta este adesea menționată ca “planta cu o promisiune”.

Fiecare parte a copacului, ramură, frunze, scoarțe, fructe, flori și rădăcină, este extrem de benefică, deoarece conține compusul azadirachtin care dă neem-ului proprietățile sale antibacteriene, antifungice și antiparazitare. Este extrem de benefic în tratarea diferitelor infecții și întărirea sistemului imunitar. Pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate, este utilizat și într-o varietate de produse de uz casnic. Folosirea este sigură și nu duce la efecte secundare.

Beneficii uimitoare ale uleiului Neem

Uleiul de Neem oferă opțiunea de tratament eficient pentru pielea și părul deteriorat. Formula antibacteriană a acestui produs natural face ca acesta să fie uimitor atât pentru piele, cât si pentru păr. Explorați beneficiile pentru frumusețe de neegalat oferite de un ulei de neem care vă va lăsa plăcut surprinși!

Beneficiile uleiului de Neem pentru piele:

Uleiul de Neem este încărcat cu substanțe nutritive și este utilizat într-o varietate de loțiuni, săpunuri cremă și, desigur, produse cosmetice. Este extrem de benefic pentru pielea cu eczemă și benefic pentru persoanele care suferă de psoriazis și acnee. Proprietățile sale astringente ajută la vindecarea tăieturilor și rănilor minore. Probabil acesta este motivul pentru care unguentele conțin ulei de neem ca element principal. Uleiul de Neem ajută la ameliorarea pielii uscate și a mâncărimii.

  1. Protejează pielea și luptă împotriva îmbătrânirii:

Neem conține un nivel ridicat de antioxidanți care protejează pielea de deteriorarea produsă de mediu.

  • Conține carotenoide care furnizează antioxidanți puternici si protejează pielea împotriva îmbătrânirii produse de radicalii liberi.
  • Uleiul de Neem este bogat în acizi grași esențiali și vitamine. Se absorb ușor de piele, întărind și îmbunătățind elasticitatea.
  • Cu o utilizare obișnuită, neem elimină și ridurile și liniile fine, luptând astfel cu semnele îmbătrânirii.
  1. Luptă cu acneea:

Uleiul de Neem este ideal pentru pielea predispusă la acnee deoarece curăță coșurile și elimină bacteriile care provoacă erupții.

  • Uleiul de Neem conține un compus asemănător aspirinei care elimină acneea cauzată de bacteriile din piele.
  • Ajută la reducerea roșeții și a inflamației
  • Conținutul ridicat de acizi grași din uleiul de neem previne și tratează cicatricile care apar din cauza acneei și nu sunt comedogene.
  • Poate fi folosit ca o mască de față pentru a îndepărta impuritățile și pentru a întări porii.
  1. Ameliorează simptomele de eczeme:

Rădăcina eczemelor se află, în principal, în gene și afectează în familie. Uleiul de Neem ajută la ameliorarea simptomelor eczemelor, dar nu poate vindeca cauza principală a eczemelor.

  • Deoarece neem este deosebit de bogat în vitamina E și acizi grași, pătrunde rapid stratul exterior al pielii restabilind bariera de protecție și previne pierderea de umiditate.
  • Capacitatea sa de a reduce inflamația si de a vindeca abraziunea calmează iritarea eczemelor.
  • Compușii de nimbidină și nimbin din uleiul de neem ajută la ameliorarea roșeții și umflării. De asemenea, ajută la vindecarea pielii uscate și deteriorate.
  • Proprietățile sale antiseptice păstrează infecțiile la distanță.
  1. Combate infecțiile fungice:

Infecțiile fungice ale pielii, cum ar fi viermi inelari, ciuperci de unghii și picioare de atleți sunt destul de frecvente.

  • Neem fiind unul dintre cei mai puternici agenți antifungici disponibili în natură, face ca acesta să fie un bun inlocuitor pentru cremele care sunt disponibile la farmacii.
  • Cei doi compuși din frunzele neemului responsabili sunt gedunina și nimbidolul. Acești compuși distrug ciupercile care cauzează această infecție.
  • Testele au dovedit că uleiul deneem este eficient în 14 culturi diferite de ciuperci.
  1. Îndepărtează uscarea pielii:

Uleiul de semințe de Neem este un balsam eficient pentru piele.

  • Se hidratează pielea atât de adânc încât poate repara și uscarea prelungită a pielii. Din acest motiv, uleiul de semințe de neem este utilizat și în produsele de reparație a uscării medicamentoase.
  • Formula sa de hidratare pe bază de plante vă oferă o piele bine tonifiată, fără crăpături și pistrui.
  1. Îndepărtează pigmentarea:

Uleiul de semințe de uleiul este eficient în probleme de pigmentare.

  • El conferă corectitudine pieii și o strălucire de prospețime atunci când este folosit în mod regulat..
  • Acesta încetinește producția de melanină în piele. Melanina este agentul de colorare a pielii, care, atunci când este secretat în cantități mai mari, duce la pigmentare.Uleiul de Neem împiedică formarea excesivă de melanină. Prin urmare, face pielea mai luminoasă prin reducerea pigmentării.

Beneficiile uleiului de Neem pentru păr:

7. Păr sănătos:

Aplicarea săptămânală a uleiului de neem poate determina un scalp mai sănătos și un păr sănătos.

  • Masați bine uleiul în scalp și lăsați-l peste noapte sau aplicați-l înainte de spălare.
  • Când utilizați ulei de neem, diluați-l cu alte uleiuri de transport cum ar fi ulei de migdale sau ulei de nucă de cocos, deoarece neemul este un ulei foarte puternic și are un miros puternic pe care oamenii cu nasuri sensibile îl pot cu greu tolera.
  • În afară de miros, natura concentrată a uleiului de neem poate provoca reacții la persoanele cu piele sensibilă.
  1. Tratament pentru mătreață:

Uleiul de Neem este un remediu natural pentru mătreață și scalp uscat. Multe șampoane antimătreață folosesc ulei de neem și utilizarea lor regulată poate împiedica formarea mătreții.

  • Îmbunătățește sănătatea scalpului și menține nivelul PH-ului normal. Ca rezultat, mătreața se vindecă.
  • Șamponul cu Neem este cel mai convenabil mod de a preveni alte afecțiuni ale scalpului cum ar fi scalpul cu mâncărime și psoriazisul.
  • Aplicarea regulată a uleiului poate ajuta la rezolvarea problemelor de subțiere a părului, deoarece uleiul promovează creșterea și întărește părul de la rădăcini.
  1. Tratarea părului creț:

Uleiul de Neem poate fi de asemenea folosit pentru a condiționa părul dur și creț.

  • Adăugați câteva picături de ulei în șampon și apoi aplicați șamponul pe părul dvs. și lăsați-l pentru o vreme.
  • Părul va păstra o strălucire frumoasă odată ce se usucă.
  • Acesta poate fi un produs de hidratare a părului, făcând părul neted și hidratat.
  1. Tratează păduchii de cap:

Uleiul de Neem este o modalitate sigură de a elimina păduchii de cap. Alte produse chimice care elimină păduchii pot duce la mai multe efecte nedorite asupra scalpului.

  • Lăsați uleiul de neem peste noapte și apoi pieptănați cu un pieptene des pentru a elimina păduchii.
  • Uleiul de Neem nu are efecte adverse și nu există nicio reacție alergică.
  1. Promovează creșterea părului:

Uleiul de păr cu Neem este cunoscut pentru capacitatea sa de a mări creșterea părului.

  • Poate fi folosit pentru a contracara efecte ca subțierea părului din diferite motive, inclusiv stresul, medicația, poluarea și multe altele.
  • Promovează creșterea părului și îmbunătățește calitatea părului în același timp.
  1. Elimină despicarea firelor de păr:

Firele despicate fac părul stufos și imposibil de descurcat.

  • Uleiul de semințe de Neem oferă hidratare profundă.
  • Repară firele de păr deteriorate și, prin urmare, face părul ușor de manevrat.

Alte beneficii generale ale uleiului de Neem:

  1. Proprietăți antiseptice:

Produsele de îngrijire dentară cum ar fi pasta de dinți și apa gură conțin ulei de Neem deoarece are proprietăți antiseptice care mențin dinții și gingiile sănătoase și fără infecție.

  1. Fabricarea de medicamente:

Se utilizează în prepararea medicamentelor care tratează diabetul, artrita, tulburările de sânge și problemele digestive.

  1. Fabricarea cosmeticelor:

Întreprinderile de îngrijire a pielii includ adesea uleiul de neem în cosmeticele lor ca ulei esențial. Este extrem de popular în toate produsele de aromoterapie care ajută la restabilirea sănătății mintale.

  1. Repelent împotriva țânțarilor:

Adăugați 10% ulei de neem la uleiul de lampă și lăsați-l să ardă. Mirosul care provine din uleiul de neem va alunga țânțarii.

  1. Curățenie:

Pulverizați salteaua cu ulei de Neem pentru a elimina toți acarienii, bacteriile sau ciupercile care ar fi putut să aleagă terenul de reproducere acolo.

  1. Tratează rănile minore:

Uleiul de Neem poate fi, de asemenea, utilizat pentru a trata tăieturi minore și răni. Se amestecă ulei de Neem și vaselină în proporție de 1: 5 și apoi se lasă să acționeze.

Aceste avantaje uimitoare pentru păr, piele și alte avantaje generale ale uleiului de neem fac cu siguranță din acesta un câștigător. Trebuie să-l încercați, cel puțin o dată!

In plus fata de ulei de Neem, in magazinul nostru avem: