Ulei de nucă

ulei de nucaNuca precum și uleiul ei sunt surse excelente de acizi grași omega-3. Majoritatea cercetărilor despre beneficiile pentru sănătate ale nucii s-au concentrat asupra consumului de nucă în sine, deși interesul pentru uleiul de nucă a crescut în ultimul deceniu.

Beneficiile nucii și uleiului de nucă sunt similare în cazul în care uleiul este nerafinat, proaspăt (termen de valabilitate de 6 luni) și nepreparat. Totusi, cantitatea de consum a uleiului de nucă este mai mică decât cantitatea de nucă necesară pentru a obține același aport nutrițional. De exemplu: consumul a 35 de grame de ulei de nucă oferă aceleași beneficii nutriționale ca 50 de grame de nucă consumată ca atare.

Nucile sunt bogate în fitonutrienți și sunt o excelentă sursă de seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier și calciu.

Uleiul de nucă asigură niveluri ridicate de vitamine B1, B2 și B3, împreună cu vitamina E și niacină.

Beneficiile pentru sănătate ale nucilor au fost identificate pentru prima dată în 1937, când cercetătorii au descoperit că este o sursă importantă de vitamina C. În ultimii 70 de ani, numeroase alte studii au evaluat efectele consumului de nucă și de ulei de nucă asupra mortalității, prevalenței bolii și bolii. Acum se cunoaște foarte bine faptul că consumul de nucă în mod regulat are un beneficiu sigur pentru sănătate.

Beneficiile uleiului de nucă pentru sănătate

Cel mai semnificativ beneficiu este o reducere a riscului de boală coronariană. Adăugarea de nucă la dieta zilnică poate contribui cu siguranță la menținerea unui echilibru al sănătății corpului.

Consumul de nucă sau de ulei de nucă s-a dovedit a reduce colesterolul total, LDL (colesterolul rău) si raportul dintre LDL si HDL (colesterol bun). În plus, consumul normal de ulei de nucă a redus nivelul de trigliceride de la 19 la 33%, într-un studiu de 45 de zile.

Beneficiile cardio-protectoare ale uleiului de nucă se datorează în primul rând concentrației mari de acid alfa-linolenic (ALA), care este un acid gras omega-3. Acesta este transformat în acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA), acizii grași omega-3 care sunt ușor de utilizat de către organism. O lingură de ulei de nucă oferă 1,4 grame de ALA. Bărbații au un necesar de 1,6 grame și femeile de 1,1 grame de ALA pe zi. Nuca diferă de celelalte tipuri de nuci, iar diferențele constau, în principal, în acizi grași omega-3, deoarece grăsimile mononesaturate se găsesc la niveluri mai ridicate în cele mai multe alte tipuri de nuci.

Nuca și uleiul de nucă sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți și sunt una dintre cele mai bune surse de antioxidanți printre nucile de copac. Antioxidanții sunt substanțe care contracarează efectele radicalilor liberi, cei care provoacă leziuni celulare și accelerează procesul de îmbătrânire. Nucile sunt deosebit de dense în acidul elagic, antioxidant care ajută la controlul replicării tumorilor maligne și are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii, antivirale și antiseptice. Acidul galic și acidul malic, ambii antioxidanți, sunt prezenți în cantități mai mici și au efecte protectoare similare. Acest lucru demonstrează încă o dată că nutriția este mai bună decât toate celelalte versiuni, cum ar fi variantele lichide și alte suplimente de vitamine.

În general, utilizarea regulată a uleiului de nucă oferă o sursă de acizi grași esențiali și antioxidanți, ambele adesea dificil de atins în cantități adecvate în cadrul unei diete tipice. Beneficiile practice ale acestei utilizări regulate sunt reduceri semnificative ale riscului de boală cardiacă coronariană, posibile scăderi ale riscului de cancer și încetinirea procesului de îmbătrânire.

Utilizarea uleiului de nucă la gătit:

Uleiul de nucă are o aromă bogată, de nuci, care este perfectă pentru a-l pune în salată, pentru a aroma pește și fripturi, pentru paste și pentru multe altele. Uleiul de nucă se utilizează cel mai bine în stare fiartă sau în sosuri reci, deoarece atunci când este încălzit, poate deveni puțin mai amar. Această aromă, totuși, poate fi un gust plăcut când este folosit în mod moderat.

Uleiul de nucă nerafinat este extraordinar în salate, mai ales atunci când îl combinați cu bucăți de nuci. Adăugați ulei de nucă la o salată de pui sau curcan împreună cu niște struguri și nuci tăiate. Puneți un strat subțire de ulei de nucă la pește și fripturi la grătar, chiar înainte de servire. Puneți paste proaspăt gătite într-un amestec de ulei și condimente. Încercați să utilizați ulei în rețete de desert, vor fi îmbunătățite de aroma de nuci.

Beneficiile uleiului de nucă pentru piele

Uleiul de nucă este bogat atât în vitamine, cât și în minerale. Acesta face minuni pe piele și este foarte recomandat pentru persoanele care doresc o piele fără cusur și fără vârstă. Aici sunt beneficiile obtinute din ulei de nucă pentru piele:

Combate ridurile

Uleiul de nucă este un mare aliat în combaterea ridurilor. Are o textură grasă, dar aplicarea lui regulată poate ajuta ca liniile fine și ridurile să dispară cu timpul.

Remediu pentru infecții

Infecțiile fungice pot fi oribile și ne dau sentimentul de neajutorare. Uleiul de nucă este răspunsul la aceste infecții. Acesta ajută în lupta împotriva infecțiilor fungice foarte bine.

Ajută tratarea de psoriazis

Problema persistentă a pielii, numită psoriazis, poate fi vindecată cu ajutorul uleiului de nucă. Puteți să îl aplicați topic sau să îl adăugați în cada de baie.

Antioxidant puternic

Uleiul de nuci este un antioxidant foarte bun și ajută la combaterea îmbătrânirii foarte bine. Este extrem de bun pentru piele.

Beneficiile uleiului de nucă pentru păr

Cu toții visăm la frumoase podoabe capilare, dar poluarea mediului mediu face greu de indeplinit acest vis. Aici sunt beneficiile obtinute din ulei de nucă pentru păr:

Ajută la combaterea căderii părului

Nimănui nu îi place să vădă nenumărate fire de păr care se pierd de fiecare dată când se piaptană. Căderea părului poate fi foarte stresantă. Uleiul de nucă ajută în lupta împotriva pierderii părului cu ajutorul acizilor grasi Omega-3 care previn deteriorarea celulelor.

Luptă cu mătreața

Uleiul de nucă poate fi bun pentru combaterea mătreții. Acesta ajută la menținerea scalpului curat. Se aplică în mod regulat pentru a obține beneficii maxime. Uleiul previne formarea de fulgi pe scalp, prevenind, prin urmare, mătreața.

Promovează creșterea părului

Uleiul de nuci promovează creșterea părului, deoarece este bogat în potasiu. Potasiul este esențial deoarece ajută la regenerarea celulelor și, prin urmare, accelerează creșterea părului.

In plus fata de ulei de nucă, in magazinul nostru avem:

Acestea sunt principalele beneficii asociate consumului de ulei de cocos virgin ce au fost confirmate prin studii stiintifice.

Cocos

Uleiul de cocos face parte din produsele destinate în mod special persoanelor cu mâinile uscate, crăpate, deshidratate, iritate şi cu inflamaţii.