Ulei de struguri

Ulei de sstruguriUleiul de struguri este extras din semințele de struguri, in special struguri de vin. Deoarece semințele de struguri sunt, de obicei, aruncate ca parte a procesului de producere a vinului, extracția și vânzarea de ulei de struguri poate fi o marjă profitabilă, precum și o utilizare eficientă a unui produs secundar. În secolul al XX-lea, uleiul de struguri a început să fie prelucrat și vândut în volum mult mai mare, în special în Statele Unite și Europa. Multe magazine vând ulei de struguri pur pentru diverse aplicații.

Fiindcă fiecare sămânță produce o cantitate mică de ulei, uleiul din semințe de plante se extrage de obicei chimic. Extracția chimică are un impact asupra aromei, dar face uleiul de struguri accesibil pentru cei care doresc să-l cumpere. Acest ulei este ușor culorat și aromat. Este un ulei polinesaturat și conține compuși utili, cum ar fi acidul linoleic.

Utilizări ale uleiului de struguri

Există două utilizări principale pentru uleiul de struguri: produse cosmetice și aplicații culinare. Când cumpărați ulei de struguri pentru a fi folosit în alimente, asigurați-vă că este clar marcat ca produs alimentar. Unele uleiuri de struguri cosmetice sunt stabilizate cu substanțe chimice care ar putea fi dăunătoare pentru consum. Ca și alte uleiuri, uleiul de struguri trebuie păstrat într-un loc închis, la rece, până când este utilizat, dacă nu a fost puternic stabilizat. Pentru persoanele care îl folosesc rar, este recomandată refrigerarea. Deși uleiul din semințe de struguri se poate închega ușor, acesta se va râncezi mult mai lent atunci când este păstrat în frigider.

În alimente, uleiul de struguri are numeroase utilizări. Are un punct de fum foarte mare și mulți oameni folosesc ulei de struguri pentru a prăji alimente. De asemenea, poate fi inclus în salate și sosuri deoarece se emulsionează foarte bine, nu se separă atunci când se utilizează pentru a face maioneză. Gustul este discret şi, prin urmare, nu va modifica gustul alimentelor la care este adăugat. Uleiul de struguri alimentar poate fi aromatizat prin adăugarea de ardei, aşchii de trufe şi plante aromatice.

În cosmetică uleiul de struguri este folosit pe scară largă. Este adesea combinat cu alte uleiuri pentru a face un ulei de masaj, deoarece se întinde bine pe piele și hidratează. Uleiul din semințe de struguri pare să ajute la repararea pielii, având calități astringente și antiseptice. Unele companii utilizează ulei de struguri ca și conservant natural pe termen scurt în produsele corporale, în timp ce altele îl integrează în creme hidratante, creme de protecție solară și multe de alte produse.

Beneficii ale uleiului de struguri

Uleiul de struguri are câteva beneficii importante pentru sănătate. Este o sursă bună de acizi grași esențiali și vitamina E. Polifenolii și flavonoidele găsite în acest ulei conțin compuși antioxidanți puternici. Majoritatea beneficiilor pentru sănătate ale uleiului de struguri pot fi atribuite prezenței acestor substanțe nutritive. Aceste beneficii asupra sănătății ale uleiului de struguri sunt enumerate mai jos.

  • Procyanidinul oligomeric flavonoid, găsit în uleiul din semințe de struguri, este un antioxidant incredibil de puternic, de aproximativ 50 de ori mai puternic decât antioxidanții cum ar fi vitamina C și E. Deci, acest compus poate oferi protecție împotriva daunelor celulare și tisulare cauzate de radicalii liberi.
  • Uleiul din semințe de struguri poate stimula sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular prin scăderea nivelului de colesterol LDL rău. Acest ulei poate crește nivelul colesterolului HDL bun, care poate reduce riscul bolilor coronariene. În plus, unele studii au arătat că administrarea de extract de semințe de struguri și crom a contribuit la scăderea nivelului de colesterol rău.
  • Uleiul din semințe de struguri conține acid linoleic, care este un acid gras polinesaturat si care se poate dovedi benefic pentru persoanele care suferă de diabet.
  • Uleiul din semințe de struguri poate ajuta la întărirea și repararea capilarelor și vaselor sanguine deteriorate sau rupte, ceea ce înseamnă îmbunătățirea circulației și ameliorarea venelor varicoase și a hemoroizilor.
  • Uleiul din semințe de struguri are proprietăți antiinflamatorii, datorită cărora poate oferi o ușurare împotriva durerii și umflării cauzate de artrită. Chiar și în artrita reumatoidă acest ulei poate oferi o mare ușurare.
  • Multe studii arată că extractele de semințe de struguri contribuie la prevenirea apariției celulelor canceroase de colon, prostată, stomac, mamare și pulmonare. Antioxidanții găsiți în extractul de seminte de struguri ajută la prevenirea cancerului.
  • Uleiul din semințe de struguri se poate dovedi benefic în astm, alergii, acnee și dermatită.
  • Omega-3, Omega-6 și Omega-9 sunt acizii grași găsiți în acest ulei. Acești acizi grași ne ajută prin prevenirea oricăror boli de inimă, influențând proprietățile biologice din corpul nostru.
  • Uleiul din semințe de struguri conține niveluri ridicate de vitamina E, care este un antioxidant solubil în grăsimi. Ajută la prevenirea rănilor legate de membrana celulară.
  • Uleiul din semințe de struguri ajută sistemul imunitar și crește și circulația sângelui.
  • După orice intervenție chirurgicală sau leziune, uleiul reduce inflamația mai rapid decât orice alt medicament.
  • Flavonoidele găsite în ulei din semințe de struguri lucrează pentru a influența căile de semnalizare celulare. Flavonoidele au un comportament antioxidant care răspunde la fierul și cuprul care se leagă de proteine.
  • Semințele de struguri sunt ușor astringente prin natura lor și ajută la strângerea și tonusul pielii.
  • Semințele de struguri conțin proantocianidine, care sunt antioxidanți foarte puternici și ajută la diminuarea efectelor dăunătoare ale soarelui și la diminuarea daunelor provocate de radicalii liberi.
  • Uleiul de struguri este util pentru vindecarea rănilor. Este bogat în acid linoleic, care este un acid gras esențial foarte important pentru piele și membranele celulare.
  • Uleiul de struguri are proprietăți foarte bune de hidratare.
  • Uleiul din semințe de struguri este bogat și în vitamine, minerale și nu cauzează iritarea pielii.

Ulei din semințe de struguri pentru îngrijirea pielii

Mulți oameni folosesc ulei din semințe de struguri pentru piele, în principal pentru proprietățile emoliente. Acest ulei poate fi găsit într-o gamă largă de produse cosmetice, cum ar fi balsam de buze, creme hidratante și loțiuni de bronzat. Chiar și multe produse de îngrijire a părului conțin acest ulei. Puteți folosi ulei de semințe de struguri pentru păr pentru a promova creșterea părului și pentru a-l face să fie neted și moale. Datorită proprietăților sale antioxidante, uleiul din semințe de struguri poate întârzia îmbătrânirea pielii prin minimizarea daunelor cauzate de radicalii liberi.

Uleiul din semințe de struguri poate oferi protecție împotriva daunelor provocate de soare. Are proprietăți astringente și, prin urmare, poate calma pielea. Acidul linoleic găsit în ulei din semințe de struguri poate fi foarte benefic în afecțiuni ale pielii cum ar fi: acnee, dermatită și eczemă. Acidul linoleic poate să calmeze și să hrănească pielea și să o ajute să se repare. Vitamina E, pe de altă parte, menține pielea fermă și netedă. Uleiul din semințe de struguri este ușor absorbit de organism și poate fi utilizat pentru reducerea petelor de vârstă, arsurilor solare, a ridurilor și a vergeturilor.

Efectele uleiului de struguri

Tratamentul pe termen scurt, cu doze adecvate de extract de ulei de struguri, nu produce în mod obișnuit efecte secundare. Profesioniștii recomandă limitarea tratamentului cu extract de ulei de struguri la cel mult 12 săptămâni pentru a scădea riscul de apariție a efectelor secundare.

Reacțiile adverse ușoare asociate cu extract de ulei de semințe de struguri includ tensiune arterială crescută, amețeli, cefalee, grețuri și indigestie. În plus, este posibil să observați că scalpul dumneavoastră devine neobișnuit de uscat sau apare mătreața. Dacă oricare dintre aceste reacții adverse devine severă sau persistă, contactați medicul pentru evaluarea și îngrijirea ulterioară.

Este posibil ca persoanele alergice la struguri să nu poată utiliza acest ulei, iar cei care iau medicamente anticoagulante și medicamente pentru scăderea colesterolului și a tensiunii ar trebui să discute cu medicul înainte de a folosi orice fel de extract de semințe de struguri, inclusiv ulei de struguri. Acest supliment poate îmbunătăți și efectele diluanților de sânge, cum ar fi warfarina. Utilizarea extractului de ulei de struguri atunci când utilizați diluanți pentru sânge poate crește riscul apariției complicațiilor hemoragice.

In plus fata de ulei de struguri, in magazinul nostru avem: