Ulei de susan

ulei de susanUleiul de susan, care provine din semințe de susan, este unul dintre mai puțin cunoscutele uleiuri vegetale, dar este una dintre cele mai sănătoase alternative la opțiunile obisnuite de ulei vegetal. Semințele de susan, care sunt cunoscute sub denumirea științifică de Sesamum indicum, sunt mici semințe maro-gălbui, care se găsesc în Africa, în primul rând, dar ele cresc într-un număr mai mic si pe subcontinentul indian.

Uleiul de susan a mai câștigat puțină popularitate în ultimii ani și nu doar pentru că uleiul se extrage relativ ieftin din semințe de susan (flotație cu apă caldă simplă sau o varietate de tehnici de presare). Cel  mai bun ulei se obține din semințele complet coapte, ceea ce înseamnă că cochiliile exterioare se sparg.

Poate fi folosit la gătit și uleiul de susan este cel mai frecvent utilizat în bucătării asiatice, inclusiv chineză, japoneză, precum și la feluri de mâncare din Asia de Sud-Est și la preparate din Orientul Mijlociu.

Uleiul de susan este, de asemenea, utilizat în practici de masaj, datorită efectelor sale foarte puternice asupra organismului și a efectelor sale favorabile asupra pielii. Acesta are o gamă largă de beneficii legate de sănătate, ceea ce face ca uleiul să fie foarte căutat, chiar și ca ulei de suport pentru diverse produse cosmetice. Problema este că semințele de susan necesită prelucrare manuală, ceea ce înseamnă că va exista întotdeauna mai multă cerere decât oferta. Din acest motiv, inevitabil, producția globală de ulei de susan nu este la fel de mare ca și a altor uleiuri vegetale, în ciuda aspectelor foarte sănătoase.

Cantitatea impresionantă de vitamine, minerale, compuși organici și alte componente care se afla în acest ulei este motivul pentru care acesta este considerat atât de sănătos, dar să aruncăm o privire mai atentă la beneficiile pentru sănătate de care vă puteți bucura atunci când hotărâți să adăugați ulei de susan la dieta voastră!

Beneficiile uleiului de susan

Uleiul de susan are beneficii pentru sanatate care includ capacitatea sa de: a îmbunatăti sănătatea părului și a pielii, a stimula creșterea oaselor puternice, a reduce tensiunea arterială, a crește sănătatea inimii, a gestiona anxietatea și depresia, a proteja sănătatea copiilor, a stimula sănătatea dentară, a preveni cancerul, a îmbunătăți procesul digestiv și a trata inflamații mai mici.

Sănătatea părului: uleiul de susan a fost utilizat in mod tradițional pentru a îmbunătăți starea de sănătate a părului. Acesta poate ajuta pentru a închide culoarea părului și pentru a trata, de asemenea, căderea părului. Mai mult, efectele antibacteriene ale uleiului de semințe de susan pot ajuta la eliminarea oricăror agenți patogeni sau organisme străine care pot ataca pielea capului sau părul.

Sănătatea pielii: uleiul de susan este bogat în zinc, care este unul dintre cele mai importante minerale din organism pentru piele. Acesta poate crește finețea și elasticitatea pielii, ajutând la reducerea aspectului de pete de vârstă și poate trata boli ale pielii, inclusiv îmbătrânirea prematură. Uleiul poate fi folosit ca o protecție solară, deoarece creează un strat protector pe piele, acesta fiind un alt mod de a proteja organismul de substanțe străine sau toxine care ajung înauntru prin piele. In unele culturi, uleiul de susan chiar a fost utilizat pentru a trata boli fungice de pe piele.

Sănătatea inimii: la fel ca cele mai multe uleiuri vegetale, uleiul de susan este atât de util și delicios în produsele alimentare datorită conținutului său de acid gras. Uleiul de susan conține o gamă largă de acizi grași polinesaturați, inclusiv sesamol și sesamin. Aceștia pot păstra sistemul cardiovascular echilibrat și mențin nivelul de colesterol scăzut și pot scădea, de asemenea nivelul de colesterol pe care organismul îl are deja, reducând astfel ateroscleroza, ceea ce înseamnă că sunteți mai bine protejați de atacuri de cord și accident vascular cerebral, dacă adăugați ulei de susan la dieta dvs.

Imbunătățirea creșterii: multe minerale importante pot fi găsite în ulei de susan, în special cupru, zinc și calciu. Aceste trei minerale sunt parte integrantă în organism a creșterii osoase, ceea ce înseamnă că, prin menținerea unui nivel adecvat de ulei în dieta dumneavoastră, vă poate ajuta la mărirea ratei de creștere și dezvoltare a oaselor, precum și accelerarea vindecării acestora în caz de fracturi. Pe măsură ce îmbătrâniti, uleiul de susan vă poate ajuta să evitați osteoporoza și diverse alte deficiențe ale oaselor legate de vârstă.

Anxietate și depresie: tirozina este un aminoacid care se găsește în cantități relativ mari în ulei de susan. Tirozina a fost conectată direct la activitatea serotoninei și eliberarea ei în creier, ceea ce poate ajuta ca un impuls la starea de spirit, prin inundarea corpului cu enzime și hormoni care fac o persoană să se simtă fericită. Cu alte cuvinte, atunci când se suferă de anxietate sau depresie, uleiul poate ajuta să dea un impuls în direcția corectă și poate transforma starea de spirit într-una pozitivă !

Sănătatea orală: ulei de susan este foarte recomandat de către profesioniștii dentari, datorită unui proces numit ulei de tragere, ceea ce presupune punerea de ulei in gură și apoi plimbarea lui în interior înainte de a-l scuipa. Cu ulei de susan, acest proces a fost direct legat de dinți mai albi, niveluri mai scăzute ale plăcii dentare și protecție împotriva unor streptococcus mutanți care pot să ne îmbolnavească grav. Cele mai puternice efecte antibacteriene ale acestui ulei sunt principala cauză a utilizarii în domeniul sănătății dentare.

Prevenirea cancerului: uleiul de susan conține un compus organic numit fitat, care a fost legat direct de o reducere în dezvoltare a cancerului. Mai mult, nivelul de magneziu în uleiul de susan este neobișnuit de mare, iar acest mineral esențial este legat direct de șanse reduse de cancer colorectal. Conținutul de calciu este de asemenea foarte benefic pentru prevenirea cancerului de colon .

Circulație și metabolism: conținutul ridicat de cupru și zinc face ca organismul să fie capabil să funcționeze la un nivel optim, în special deoarece cuprul este necesar pentru producerea de celule roșii in sânge. Cu procentul semnificativ de cupru în ulei de susan, corpul tău este asigurat că va obține cantitatea corectă de sânge care curge prin organe și țesuturi, asigurând un stil de viață mai sănătos și mai multă energie.

Inflamația: cuprul este o substanță naturală cu efecte anti-inflamatorii, iar nivelurile ridicate de cupru găsite în ulei de susan pot ajuta la reducerea inflamației și disconfortul diferitelor afecțiuni, cum ar fi guta și artrita. Reduce umflarea articulațiilor și întărește oasele și vasele de sânge, ajutând pentru a menține scheletul puternic și robust mai mulți ani, fără inflamații dureroase.

Precautii ulei de susan

Dacă luați anti-coagulant sau medicamente pentru subțierea sangelui, atunci ar trebui să discutați cu medicul dvs. înainte de a adăuga ulei de semințe de susan la dieta. Acesta scade tensiunea arterială și subțiază sângele, deci combinarea celor două ar putea fi potențial periculoasă. În caz contrar, vă puteti bucura de ulei de susan în orice mod doriți.

In plus fata de ulei de susan, in magazinul nostru avem:

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esential volatil obtinut din arborele cunoscut sub numele Melaleuca alternifolia, nativ in Australia.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este o esenta obtinuta din arborele de ceai australian (Melaleuca alternifolia), obtinuta prin distilarea frunzelor.

Beneficiile uleiului din jojoba sunt numeroase pentru piele si par si poate fi folosit in multe moduri pentru a imbunatati si mentine sanatatea

Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba este extras din semintele plantei de jojoba, stiintific cunoscuta sub denumirea de simmondsia chinensis. Uleiul pur de jojoba are o culoare aurie.

Acestea sunt principalele beneficii asociate consumului de ulei de cocos virgin ce au fost confirmate prin studii stiintifice.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos are utilizări multiple ca bază şi în cosmetică, în reţetele preparate acasă ori în laboratoare.